Hvordan foregår en kølletilpasning

Driver , Woods , hybrider og jern.

Den første delen av en kølletilpasning begynner med noen spørsmål, er de køllene du har tilpasset i proshop, demodag, eller kjøpt rett fra hylla i forretningen. Hva er ditt handicap, hva er dine svakheter og din styrke og hva forventer du av de nye køllene. Du kan få tilpasset den kategori køller som du ønsker, enten det er driver, woods, jern, wedger eller putter. Det er dine behov som skal dekkes. Men det er å anbefale å begynne med driveren. Det vil du forstå når du leser de neste avsnittene om prosessen.

Vi sjekker alle data på din egen driver, lengde, skaft, grep, svingvekt, moi, face angel, loft og lie. Deretter bruker vi en launch monitor for å sjekke køllehastighet, smashfaktor (hvor nær sweetspot du treffer), spinntall, angrepsvinkel før balltreff, dvs om du slår opp/ned på ballen. På driveren er den ideelle vinkelen fra 3-5 grader opp. Så har jeg en liten duppedings som vi fester til skaftet, den vil avsløre alle delene i svingen din, tempo, rytme, om du slår ned eller opp på ballen. Den viser meg også hvor lang svingen din er, jeg får opp en graf av svingen din. Den viser om du er en swinger eller hitter og når du releaser. Tenk på det, denne duppedingsen og en launch- monitor gir meg mer data om svingen din enn de lauch-monitorene som brukes i golf-simulatorsentere. Disse parameterne danner grunnlaget for analysen. Vi lager en kølle med rett grep, loft, lie tilpasset din motorikk, evne til å koordinere og styrke. Dvs. at MOI eller køllens massetreghetsmotstand er tilpasset dine egenskaper.

Så tar vi en tur på drivingrangen for å finne den rette svingvekten(MOI), med å gradvis øke vekten på køllehodet. Smashfactor er ballhastighet dividert på køllehastighet. Du vil bli overrasket over å se at når vi øker vekten på køllehodet med ca. 2 gram for hver serie med 5 slag vil smashfactor forandre seg, den serien som gir høyest smashfactor er den som gir mest lengde såfremt svinghastigheten er den samme. Er driveren din kjøpt uten tilpasning så er vi så sikre på at resultatet blir mer lengde og bedre balltreff, høyere smashfactor. Klarer vi ikke det så betaler du intet. Du skal ikke betale for å få et dårligere produkt.

Denne prosessen er lærerik for med som køllemaker, nå vet jeg hvordan svingen din er mht rythme, tempo, svinghastighet og release. Dessuten har jeg funnet den svingvekten eller køllens MOI (massetreghetsmomentet) som passer akkurat for deg og din sving. Dette er noe du kommer til å kjenne og føle. Grunnen til det er når den rette motstanden i køllen er funnet vil du føle køllehodet bedre og det fører til bedre balltreff (smashfactor), bedre release og høyere køllehastighet og mer lengde. Derfor garantien om bedre resultat.

Nå som driveren er analysert er det lettere å bygge kølle nr. 2, fordi etablerte fakta forteller hva forventet slaglengde for denne køllen skal være. Det betyr at her kan vi ikke si hva loft og lengde på denne køllen skal være, fordi det vil være forskjellig fra golfer til golfer.

Hvis du bare ønsker tilpasning av jern så gjør vi samme analyse som for driver. Vi ønsker å se jernene dine og hva du har behov for. Har du en favorittkølle analyser vi den, vi vil vite hvorfor den er det. Ellers er fremgangsåten som for driver. Klarer vi ikke å lage en bedre kølle skal du ikke betale for den.