Hvordan foregår en kølletilpasning?

Driver , Woods , hybrider og jern.

Den første delen av en kølletilpasning begynner med noen spørsmål, er de køllene du har tilpasset i proshop, demodag, eller kjøpt rett fra hylla i forretningen. Hva er ditt handicap, hva er dine svakheter og din styrke og hva forventer du av de nye køllene. Du kan få tilpasset den kategori køller som du ønsker, enten det er driver, woods, jern, wedger og putter. Det er dine behov som skal dekkes. Men det er å anbefale å begynne med driveren. Det vil du forstå når du leser de neste avsnittene om prosessen.

Først sjekker vi alle data på din egen driver, lengde, skaft, grep, svingvekt, moi, face angel, loft og lie. Deretter bruker vi en launch monitor for å sjekke køllehastighet, smashfaktor (hvor nær sweetspot du treffer), spinntall, angrepsvinkel før balltreff, dvs om du slår opp/ned på ballen. På driveren er den ideelle vinkelen fra 3-5 grader opp. Så har jeg en liten duppedings som vi fester til skaftet, den vil avsløre alle delene i svingen din, tempo, rytme, om du slår ned eller opp på ballen. Den viser meg også hvor lang svingen din er, om du er en swinger eller hitter og når du releaser. Disse parameterne danner grunnlaget for analysen. Vi lager en kølle med rett grep, loft, lie og litt lettere enn din egen. Til denne køllen har vi 2 til 3 alternative skaft som antagelig er kortere enn den driveren du kjøper i prodhoppen.

Så tar vi en tur på drivingrangen igjen og da finner vi ut hvilket skaft som gir best balltreff, (smashfaktor), spinn og utgangsvinkel. så finner vi den rette svingvekten(MOI), med å gradvis øke vekten på køllehodet, denne prosessen gjentar vi med alle skaftene som vi har tatt med inntil fakta er etablert. Er driveren din kjøpt uten tilpasning så er vi så sikre på at resultatet blir mer lengde og bedre balltreff. Klarer vi ikke det så betaler du intet. Du skal ikke betale for å få et dårligere produkt.

Denne prosessen er lærerik for med som køllemaker, nå vet jeg hvordan svingen din er mht rythme, tempo, svinghastighet og release. Dessuten har jeg funnet den svingvekten eller køllens MOI (massetreghetsmomentet) som passer akkurat for deg mht motorikk og koordinering i din sving. Dette er noe du kommer til å kjenne og føle. Grunnen til det er når den rette motstanden i køllen er funnet vil du føle køllehodet bedre og det fører til bedre balltreff (smashfactor), bedre release og høyere køllehastighet og mer lengde. Derfor garantien om bedre resultat.

Nå som driveren er analysert er det lettere å bygge kølle nr. 2, fordi etablerte fakta forteller hva forventet slaglengde for denne køllen skal være. Det betyr at her kan vi ikke si hva loft og lengde på denne køllen skal være, fordi det vil være forskjellig fra golfer til golfer.

Hvis du bare ønsker tilpasning av jern så gjør vi samme analyse som for driver. Vi ønsker å se jernene dine og hva du har behov for. Har du en favorittkølle analyser vi den, vi vil vite hvorfor den er det. Ellers er fremgangsåten som for driver. Klarer vi ikke å lage en bedre kølle skal du ikke betale for den.

Putteren

Kommer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *